РЕКИЦ "Читалища" - София

 
РЕКИЦ "Читалища" - София

Начало
Конкурси и фестивали
Възможности за финансиране
Читалища
Календар

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


За нас Задачи Архив Връзки Контакти

Начало 15:38
« Обратно
Проект „Млади доброволци за култура, обичаи и традиции"
Фондация „Инициатива за социална интеграция” реализира проект „Млади доброволци за култура, обичаи и традиции”, чиято основна цел е подобряване имиджа на доброволния младежки труд в сферата на културния живот, обичаите и традициите на българския народ и привличане на участници в доброволчески инициативи в тази сфера.
В рамките на проекта ще популяризираме доброволчеството в тази сфера и ще работим за сформиране на ядро от млади доброволци с интерес да изпълняват доброволческа работа в читалищата в гр. София – културни институции със 160-годишна история и важно място в развитието на страната.

Към настоящия момент успяхме да привлечем към нашата кауза 51 млади доброволци с интерес в сферата на културния живот, обичаите и традициите на българския народ. В рамките на проекта екипът на Фондацията ще осигури тяхното обучение, така че да бъдат максимално ефективни в своята дейност.

Предвиждаме до месец март 2019 г. да организираме и проведем четири кръгли маси между представители на младежите-доброволци с интерес в културната сфера и представители от читалищата на територията на гр. София, където участниците ще обсъдят ползите от доброволческата работа, проблемите на читалищата в осъществяване на дейността им и по какъв начин привличането на доброволци би помогнало за облекчаване на тези проблеми.

Всички дейности по проекта се изпълняват с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта.

Ако Вие сте представител на читалище и искате да включите доброволци към Вашата дейност, а още не сме се свързали с Вас, можете да ни пишете тук: https://goo.gl/forms/rLQ78JTfFAWB6iG32

*************
За Фондацията:
Фондация Инициатива за социална интеграция е основана през 2009 г. с основна цел да подпомага лица в неравностойно положение в процеса на тяхната социална интеграция чрез предлагане на социални услуги, младежки дейности и инициативи, правозащитни и застъпнически кампании и дейности, диалог и партниране с други НПО, с представителите на бизнес сектора и с органите на държавната власт.
Дейността на фондацията се определя като такава в обществена полза.

За повече информация можете да се свържете с нас на
е-mail: foundationisi@abv.bg или да посетите нашия сайт http://fisibg.org
05 Февруари 19, 15:38   

0.0871