РЕКИЦ "Читалища" - София

 
РЕКИЦ "Читалища" - София

Начало
Конкурси и фестивали
Възможности за финансиране
Читалища
Календар

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


За нас Задачи Архив Връзки Контакти

Начало 13:28
« Обратно
Първи фестивал на японските бойни изкуства и култура "Кику то катана"
Фестивалът „КИКУ ТО КАТАНА“ (в превод – Хризантема и Меч) се провежда веднъж годишно и е под егидата на Японското посолство в Република България. Посветен е на три важни годишнини в българо-японските отношения през 2019 г., а именно - 110 години от началото на официалните контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от възстановяването им.

Фестивалът има за цел да популяризира японските бойни изкуства и култура и да насърчи изучаването им, с идеята чрез тях да се провокира стремеж към себепознание и личностно развитие. Фестивалът е демонстративен и образователен, няма състезателен характер и няма такса за участие.

Програмата на фестивала е разпределена в два дни - 28 и 29 септември 2019 г. (събота и неделя). През първия ден са предвидени демонстрациите на различните клубове по японски бойни изкуства от София, страната и чужбина, които ще се проведат на сцената на кино-театър „Освобождение“. Неделята ще бъде посветена на японската култура под формата на работилници по Шодо (Калиграфия) и Оригами, които ще се състоят в залите на читалище „Веда“. Любителите на красотата и изяществото ще имат възможността да се насладят на специално създадената за фестивала изложба на Икебана.

В демонстрациите могат да участват групи, школи и клубове по японски бойни изкуства. Всяка демонстрация може да е с времетраене до 10 мин. Възрастта на участниците във фестивала е без ограничение. Ръководителите носят отговорност за злополуки и контузии на своите участници по време на фестивала. Участието се счита за прието след попълнена и изпратена заявка в дадения за това срок.

* Организаторите подреждат участниците в демонстрациите съгласно заявките, като запазват правото си на промени в предварителната програма.
* Разходите за път, нощувки и храна са за сметка на участниците.
* В работилниците могат да се включат всички желаещи, независимо от това дали тренират японски бойни изкуства или не. Тяхното участие също трябва да е заявено в съответния срок.
11 Септември 19, 13:28   

0.1715