РЕКИЦ "Читалища" - София

 
РЕКИЦ "Читалища" - София

Начало
Конкурси и фестивали
Възможности за финансиране
Читалища
Календар


За нас Задачи Архив Връзки Контакти

Архив / Обучителен семинар "Разработване на проекти" 3

Обучителен семинар "Разработване на проекти" 3
21.04.09 13:02

   На 23 април 2008 г. РЕКИЦ “Читалища” – София организира регионална среща - семинар на читалищата от район “Панчарево”. Срещата се състоя в НЧ “Славянска беседа”. 

   Семинарът протече по предварително изготвена програма. В първата част се дадоха основни насоки за разработването на проект. Подробно бяха представени основните компоненти на проекта. Представени и коментирани бяха проектени формуляри на различни финансиращи организации.  Участниците получиха помощни материали по темата, списък с донорски програми и информация за предстоящи културни събития в София и страната.
 

   Във втората част на срещата вниманието се насочи към финансовата подкрапа от Министерство на културата по линия на допълваща целева субсидия - 2008 г. Разискваха се правилата и проектния фиш, а също и новата възможност, която Министерството предлага - финансиране на художествено – творческата дейност, обновяването на сценичния гардероб и реквизит, закупуване ново и ремонт на старо музикално оборудване. Дискутираха се и различни въпроси, които вълнуват читалищните дейци от района на София-град при кандидадстване за допълваща субсидия.

0.1591