РЕКИЦ "Читалища" - София

 
РЕКИЦ "Читалища" - София

Начало
Конкурси и фестивали
Възможности за финансиране
Читалища
Календар


За нас Задачи Архив Връзки Контакти

Архив / Закон за изменение и допълнение на ЗНЧ

Закон за изменение и допълнение на ЗНЧ
21.04.09 11:05
   На 26 септември 2008 г. в НЧ “Аура” се състоя среща на софийските читалища. Събитието беше организирано от СНЧ, с активната подкрепа на РЕКИЦ “Читалища” – София. На срещата присъстваха представители на читалища от повечето райони на СО. На поканата за участие се отзоваха и представители на Министерство на културата. 

   Основна тема на дискусията бяха промени в някои текстове от настоящия закон. Срещата беше открита от заместник-председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов и председателя на Софийската секция на Съюза - Денка Евстатиева. В първата част директора на Дирекция “Регионални културни дейности” г-н Велев коментира конкретни въпроси и предложения на присъстващите за промяна на закона. 
   
   Във втората част на срещата вниманието се насочи към обсъждане на конкретни текстове от ЗНЧ. Дискутирани бяха и две обобщени предложения за промяна на закона - едното от 2003 г., направено от участниците в работната група по проекта за измемение и допълнение на ЗНЧ, другото, изготвено от седемте читалища в район “Сердика”.
0.1604