РЕКИЦ "Читалища" - София

 
РЕКИЦ "Читалища" - София

Начало
Конкурси и фестивали
Възможности за финансиране
Читалища
Календар


За нас Задачи Архив Връзки Контакти

Конкурси и фестивали / Първи фестивал на японските бойни изкуства и култура "Кику то катана"

Първи фестивал на японските бойни изкуства и култура "Кику то катана"
11.09.19 13:15
Фестивалът „КИКУ ТО КАТАНА“ (в превод – Хризантема и Меч) се провежда веднъж годишно и е под егидата на Японското посолство в Република България. Посветен е на три важни годишнини в българо-японските отношения през 2019 г., а именно - 110 години от началото на официалните контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от възстановяването им.
Фестивалът има за цел да популяризира японските бойни изкуства и култура и да насърчи изучаването им, с идеята чрез тях да се провокира стремеж към себепознание и личностно развитие. Фестивалът е демонстративен и образователен, няма състезателен характер и няма такса за участие.


Програмата на фестивала е  разпределена в два дни - 28 и 29 септември 2019 г. (събота и неделя). През първия ден са предвидени демонстрациите на различните клубове по японски бойни изкуства от София, страната и чужбина, които ще се проведат на сцената на кино-театър „Освобождение“. Неделята ще бъде посветена на японската култура под формата на работилници по Шодо (Калиграфия) и Оригами, които ще се състоят в залите на читалище „Веда“. Любителите на красотата и изяществото ще имат възможността да се насладят на специално създадената за фестивала изложба на Икебана.

В демонстрациите могат да участват групи, школи и клубове по японски бойни изкуства. Всяка демонстрация може да е с времетраене до 10 мин. Възрастта на участниците във фестивала е без ограничение. Ръководителите носят отговорност за злополуки и контузии на своите участници по време на фестивала. Участието се счита за прието след попълнена и изпратена заявка в дадения за това срок.

* Организаторите подреждат участниците в демонстрациите съгласно заявките, като запазват правото си на промени в предварителната програма.

*   Разходите за път, нощувки и храна са за сметка на участниците.

* В работилниците могат да се включат всички желаещи, независимо от това дали тренират японски бойни изкуства или не. Тяхното участие също трябва да е заявено в съответния срок.

Заявка за участие


0.0631